Leer mij kennen

Leer mij kennen; Elly van Excel coach bij Mooie Wijze Vrouwen

Ik heb een passie voor persoonlijke ontwikkeling. Daarom blijf ik mijzelf constant ontwikkelen en daarnaast help ik andere vrouwen graag met hun persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk leiderschap.

Inmiddels heb ik de leeftijd van een mooie wijze vrouw ruim bereikt en ik weet dus waar vrouwen van rond de 50 tegenaan lopen. Ik weet ook hoe jouw rol in deze levensfase verandert en hoe je met deze veranderingen kunt omgaan.

Belangrijk is goede zelfzorg en daarvoor is in deze levensfase meer ruimte. Als dertiger en veertiger stond mijn leven veel meer in het teken van anderen. Het combineren van de zorg voor mijn drie kinderen en mijn werk was soms zwaar. Nu de kinderen de deur uit zijn, heb ik er voor gekozen om als ZZP’er en freelancer aan de slag te gaan. Dit vanuit mijn waarde vrijheid.

Leer mij verder kennen

Rechten

Leer Elly van Exel kennen. Zij heeft Nederlands Recht gestudeerd, maar is nu coach

Jaren geleden. Ik was net begonnen met een nieuwe baan als docent Rechten, voedde mijn kinderen voor een groot deel alleen op. Dus ik stond iedere morgen heel vroeg op, zorgde voor het huishouden, ging naar mijn werk, was op tijd thuis voor de kids en werkte weer laat door. Iedere dag weer. De verantwoordelijkheid drukte zwaar op mijn schouders. Alles moest goed! Liever nog: perfect!

Om nou te zeggen dat ik relaxed was? Niet echt! Dat ging een tijd lang goed, maar toen er een paar écht nare dingen gebeurde, was het opeens over! Ik zat thuis en er kwam niet veel meer uit mijn handen. En toch….alles ging door! Niets(!) stortte in. Waarom die drang naar perfectie?

Het moest anders

Yoga is belangrijk voor Elly van Exel

Dat deed mij beseffen dat het anders moest. Ik moest de verbinding met mezelf vinden. In de maanden dat ik niet kon werken heb ik gewandeld, gewandeld en nog meer gewandeld. Ik ben toen ook begonnen met een yoga en pilates opleiding en meditatie.

En wat ik ook leerde was om te luisteren naar wat mijn lichaam mij vertelde. Dat mijn gevoel negeren geen optie was. Ik werd meer relaxed en ook mijn kinderen werden meer relaxed (soms misschien iets te!).

Op mijn werk had dit ook effect. De behoefte om mij te bewijzen nam af, want mijn zelfvertrouwen nam toe. Ik werd een coach en een leidinggevende met warmte, geduld en compassie. Minder gefocust op het resultaat. Wel gericht op ontwikkeling van talent, het beste uit mensen halen, verbinding.

Volgende stap

Leer Elly van Exel als coach kennen

Inmiddels ben ik weer een stap verder en heb ik mijn vaste baan als academiemanager opgezegd. Ik heb ervoor gekozen om te doen waar ik de meeste zingeving uithaal en dat is mensen helpen om zich als persoon en als professional verder te ontwikkelen. Ik ben daarom aan de slag gegaan als persoonlijke coach, interim manager en teamcoach.

Ik ben de vijftig gepasseerd en dat betekent dat ik op de leeftijd aangekomen ben dat ik kan en vooral wil kiezen voor wat mij de meeste voldoening geeft.

De kinderen zijn de deur uit en het zijn echt sociale mensen geworden. Ze kunnen heel goed aangeven en doen wat voor hen belangrijk is. Op hen ben ik reuze trots.

Elly van Exel weet dat zelfzorg en self care enorm belangrijk is

Zelfzorg

Ik dacht altijd dat het egoïstisch was als je jezelf op de eerste plaats zet. Nu is dat ook niet makkelijk als je de zorg hebt voor bijvoorbeeld kinderen en werk. Toch weet ik nu dat als je wél goed zorg voor je zelf, dat je meer energie, zelfvertrouwen en plezier hebt. Je krijgt dan meer gedaan en de relatie met anderen verbeterd ook.

Fysiek merk ik ook dat ik ouder word en niet meer hot en sexy ben. Dat heb ik inmiddels geaccepteerd, maar dat wil niet zeggen dat ik nu niet meer goed voor mijzelf zorg. Ik realiseer mij nu meer dan ooit, dan zelfzorg niet egoïstisch is. Zelfzorg helpt je om goed voor jezelf te zorgen, zodat je ook beter voor anderen kunt zorgen. Het verbetert daardoor ook je relaties met anderen.

Mijn yoga en pilateslessen zijn heel belangrijk voor mij en ik let op wat ik eet en drink, ik wandel heel veel, slaap voldoende, mediteer regelmatig en zorg voor mentale uitdagingen!

Zelfvertrouwen

Toen ik jong was, had ik niet zoveel zelfvertrouwen. Dat zat mij soms aardig in de weg. Zeker toen ik nog niet doorhad dat ik veel van mijn onzekerheden projecteerden op anderen. Nu ik geleerd heb dat het vooral mijn eigen negatieve gedachten waren – en weet hoe ik mijn brein kan leren om anders te denken – is stap voor stap mijn zelfvertrouwen gegroeid.

Ik laat mij niet meer gek maken en dat scheelt toch wel heel veel stress. Ik werk vanuit rust en vertrouwen. Vertrouwen in mijzelf en in anderen. Als zaken niet lopen zoals gepland, dan is dat vaak geen ramp! Het leven is gewoon veel leuker als je je niet zo drukt maakt en dingen doet waar je van kunt genieten en die je voldoening geven.

Dat gun ik jou ook!

Leer Elly van Exel meer zelfvertrouwen
Ibiza, het favoriete vakantieland van Elly van Exel

Plezier en reizen

Plezier in mijn leven vind ik belangrijk. Positief denken en uitgaan van het goede in mensen dragen daar aan bij. Ik houd van avontuur, nieuwe mensen ontmoeten en andere culturen leren kennen.

Daarom reis ik ook heel graag. In Europa naar Ibiza, Frankrijk en Italië. En Slovenië, Schotland en Ierland staan op mijn verlanglijst.

Maar ook buiten Europa. Ik ben met mijn zoons in Azië gaan backpacken. Met mijn dochter ben ik naar Bali geweest. Die kant van de wereldbol heeft mijn hart zeker gestolen. Ik zou daar graag weer langer naar toe willen.

Maar, ik ben ook oma! Dus toch ook weer niet al te lang!


Wil je mij nog beter leren kennen? Neem dan gerust contact op.