Menstruatie armoede

Menstruatie armoede

Elly van Exel, coach bij Mooie Wijze Vrouwen, is voorzitter van de stichting Leergeld Doesburg e.o. Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen die in armoede leven, zodat ook deze kinderen kunnen meedoen met sport, muziek of culturele activiteiten. Met de hulp van Leergeld kunnen zij ook op de fiets naar school en kunnen ze thuis online onderwijs volgen. En ook met anderen noodzakelijke leermiddelen helpt Leergeld. Bijvoorbeeld bij menstruatie armoede.

maandverband

Door menstruatie niet naar school

Vanuit verschillende middelbare scholen in de omgeving van Doesburg ontving Leergeld onlangs het verontrustende signaal dat meiden, die ongesteld waren niet naar school kwamen, omdat ze geen maandverband konden betalen. En daarom zorgt Leergeld ook dat de meiden uit gezinnen die een beroep doen op Leergeld, menstruatieproducten krijgen, zodat ze wél naar school kunnen. MAAR……..de voorraad maandverband is helaas op. En de stichting Kinderhulp die geholpen heeft met de pakketten maandverband, heeft helaas geen budget meer.

menstruatieproducten zijn nodig om menstruatie armoede te verminderen

Donatie

Daarom roepen wij jou op om menstruatieproducten, het liefst in originele en dichte verpakking, te doneren aan st. Leergeld Doesburg. Dan zorgen zij dat het terecht komt bij de meiden die dit nodig hebben. De producten kan je afgeven bij Elly van Exel, Kloosterstraat 14 in Doesburg.

Wil je liever een financiële bijdrage geven? Dat kan natuurlijk ook. Maak dan jouw donatie over op rekeningnummer NL07 RABO 0148650198 ten name van de Stichting Leergeld Doesburg e.o. onder vermelding van menstruatie armoede. Met een donatie van € 72,- help je al één meisje gedurende een half jaar.