Retreats

One day retreats en yoga workshops in een natuurlijke omgeving

Mooie Wijze Vrouwen biedt naast persoonlijke coaching, ook diverse one day retreats, trainingen en workshops aan. Wij richten ons speciaal op vriendinnen, familie en collega’s. Denk hierbij aan gezellige vriendinnendagen, teamuitjes en familiedagen. Een dag waarin je tot rust kunt komen en weer kan opladen. Tijdens deze dag kom je weer in contact met jezelf en verdiep je de relatie met je vriendinnen, familie of team.

Bij yoga workshops combineren we verschillende thema’s met bijpassende yoga oefeningen. We hebben standaard workshops over stress, slaap, lichaamshouding en leefstijl. In anderhalf tot twee uur krijg je meer informatie, inzicht en handvatten, die je dagelijks kunt toepassen.


One day retreat om helemaal tot jezelf te komen

One day retreat

Mooie Wijze Vrouwen organiseert mini-retreats van 1 dag. Een dag waarin je helemaal tot rust komt en geïnspireerd raakt. Een dag helemaal voor jou en je vriendinnen, dierbaren, familie of collega’s.

Retreat Ruimtesprong op 2 oktober 2022

Op 2 oktober a.s. staat een nieuwe retreat op de agenda, geïnspireerd op de herfst met als titel

Vertragen
Wat ga je doen tijdens deze retreat?
Oktober. Het wordt herfst. De natuur verandert van sprankelend en fel naar ingetogen en zacht. Bomen verkleuren en verliezen langzaam hun blad, dieren maken hun winterverblijf klaar. Voor mensen is de herfst het seizoen van reflecteren en loslaten. Het is de tijd om te vertragen.

In deze 1-day-retreat bereid je je voor op het nieuwe seizoen. Geef je over aan een heerlijk dag vol ontspanning, reflectie en nieuwe inspiratie. En voel hoe weldadig het is om te vertragen.

Je volgt vier workshops, die helemaal zijn toegespitst op de naderende herfst. Je ontdekt wat de herfst voor jou betekent, hoe je kunt vertragen en toch actief kunt blijven, welke waarde naar binnen keren voor jou kan hebben en welke voeding bij jou past in dit seizoen. Ook de lunch staat helemaal in het teken van het najaar en na afloop schenken we nog een lekker glaasje: een afsluiting om al je ontdekkingen en overwinningen te vieren!

We bieden je een gevarieerde, ontspannen en verrassende dag. Kom in contact met de herfst in jou: via meditatie en ontspanning, dansend in een kerk, tijdens een inspiratiewandeling (met optioneel een frisse duik) en laat je inspireren met voedingstips.

Hoe ga je naar huis?
Na afloop van onze 1-day retreats voel je je ontspannen, opgeruimd, vol energie en vitaal. En… je krijgt óók nog een goedgevulde goodiebag mee naar huis.

Datum eerstvolgende retreat: 2 oktober 2022.

Tijd: van 09.30 tot 17.00 uur, inloop vanaf 09.00 uur.

Locatie: Komdersuut, Dorpsstraat 33, Angerlo (Gld, bij Doesburg)

Aantal deelnemers: 24

Investering: € 115,= pp (incl BTW, koffie/thee en lunch en borrel na afloop). Kom je met z’n tweeën? Dan krijgen jullie beiden 10% korting.

Doe gemakkelijk zittende (sport)kleding aan en neem zwemkleding, waterschoentjes, een badlaken en eventueel nog extra kleding mee.

Aanmelden kan via Coaching by M.I.E.P of door een mail te sturen naar elly@vanexel.org.

Op maat

We bieden een one day retreat aan op basis van jouw wensen. Tijdens zo’n mini-retraite verdiep je jullie verbinding met elkaar. De mogelijkheden zijn oneindig.

Er is ruimte voor lekker en gezond eten, yoga, pilates, meditatie en massage en de vele anderen mogelijkheden die maken dat je weer in je kracht komt.

En alles wordt georganiseerd rondom jullie thema. Denk aan teamontwikkeling, vriendschap, stressvermindering, leefstijl en vitaliteit. Maar ook gewoon heerlijk tot jezelf komen. Eén ding is zeker, na afloop zijn jullie helemaal ontspannen zijn en zit je weer lekker in je vel.

We werken samen met geweldige begeleiders en gecertificeerde coaches, yogadocenten en pilatesinstructeurs. Samen met hen maken we een programma, dat helemaal voor jullie op maat gemaakt is. Als je interesse hebt, neem dan contact op via onderstaand contactformulier.


Yoga en Coaching vullen elkaar aan

Yoga of pilates in combinatie met coaching

Omdat we het bij Mooie Wijze Vrouwen belangrijk vinden om lichaam en geest te verbinden bieden we, in samenwerking met Yoga Boss, ook yoga workshops aan. Mooie Wijze Vrouwen organiseert trainingsdagen en workshops in combinatie met yoga of pilates, om helemaal tot jezelf te komen. Tijdens zo’n heerlijk ontspannende dag zal onze chefkok jullie voorzien van een overheerlijke, gezonde en voedzame lunch.

De yoga workshops hebben verschillende thema’s:

Mindful yoga bij (werk)stress. Tijdens deze workshop geven wij handvatten die jou helpen om te gaan met stress, bijvoorbeeld als gevolg van drukte op het werk, lastige klanten, presentaties. Deze workshop geeft meer inzicht in wat stress in het algemeen met mensen doet. Na afloop weet je welke ademhalings-, ontspannings- en yogaoefeningen jou helpen om stress te verminderen.

Verbeter je lichaamshouding. Deze pilates workshop is geheel gericht op het versterken en versoepelen van spieren van met name rug, schouders en nek met yoga en pilates oefeningen. We werken samen met een geweldige pilatesinstructeur.

Slaap beter. Na het volgen van deze workshop heb je inzicht in de gevolgen van slecht slapen en geven wij oefeningen die stress verminderen en helpen bij het inslapen. Als je deze yoga oefeningen consequent blijft doen, kan je sneller in slaap vallen en zal je vaster slapen. Je zult dan merken dat je de volgende ochtend beter uitgerust bent en dat je concentratie en productiviteit hierdoor toeneemt.

Leefstijl. Deze workshop, die wij samen met onze vaste leefstijlcoach organiseren, geeft je inzicht in wat een voor jou gezonde leefstijl is. Je krijgt tips en je leert welke invloed voeding, beweging, slaap, stress en ontspanning hebben. Je kunt hiermee gezonde keuzes maken die bij jou passen.

Maatwerk

We stellen ook graag samen met jou, je vriendinnen, collega’s of familie een speciaal op maat gemaakte workshop samen. Een yoga workshop cadeau geven? Of een uniek bedrijfsfeest of afdelingsuitje organiseren met Mooie Wijze Vrouwen? Ontspanning en leefstijl tips tijdens een op maat gemaakte workshop? Onze mogelijkheden zijn eindeloos. Neem bij interesse contact met ons op door het onderstaand contact formulier.


Activiteiten

Een one day retreat of yoga workshop kan bestaan uit verschillende onderdelen. Kies je voor een hele dag, dan kunnen we ook voor een overheerlijke lunch, borrel en diner zorgen. Een korte (op maat gemaakte) workshop kan de basis zijn van een bedrijfsuitje, teamontwikkelingsdag, vriendinnendag of familiedag. Ter inspiratie vind je hieronder verschillende activiteiten voor jullie mini-retreat of trainingsdag. Je kunt een maatwerk one day retreat of een yoga workshop al boeken vanaf 6 personen.

Verdiep de verbinding met familie, vriendinnen of collega's. Onderdeel van een one day retreat

Verdiep of herstel de verbinding met je naaste familie, vriendinnen of collega’s. Door samen verschillende activiteiten en oefeningen te doen leer je elkaar beter kennen.

Teamontwikkeling met Mooie Wijze Vrouwen tijdens een one day retreat of workshop

Door verschillende activiteiten en oefeningen leer je elkaar beter kennen, verbeter je de samenwerking en vergroot je betrokkenheid. Team resultaten verbeteren en werkplezier neemt toe.

Wandelen tijdens een one day retreat of yoga workshop met Mooie Wijze Vrouwen

Samen de natuur in. Lekker wandelen en ondertussen geïnspireerd raken, met bijvoorbeeld een mindful of stiltewandeling. Actief en in beweging zijn, energie opdoen en stress verminderen.

Yoga tijdens een one day retreat

Een heerlijk ontspannende yin yoga les of juist een meer actieve flow les? Het kan allemaal. Onze gecertificeerde yoga docenten hebben persoonlijke aandacht voor alle deelnemers, zodat echt iedereen mee kan doen. Op alle niveaus en of je nu lenig bent of juist helemaal niet, dat maakt niets uit.

Een workshop over zelfzorg tijdens een one day retreat of yoga workshop

Zelfzorg, leefstijl tips, aromatherapie. Het is allemaal mogelijk. We gaat om body en mind, mentale en fysieke zelfzorg. Je leert dat zorgen voor jezelf belangrijk is, zodat je de regie en controle over je eigen leven in eigen hand hebt. Dat zorgt voor minder stress en meer geluk.

Meditatie tijdens een one day retreat of yoga workshop

Ervaar wat meditatie kan betekenen. Minder stress, meer rust in lichaam en geest. Vergroot je focus en word meer relaxed. De oefeningen leren je hoe en wanneer je meditatietechnieken kunt toepassen.


One day retreat of yoga workshop?

De mogelijkheden zijn groot. We bieden alles op maat aan, zodat het past bij wat jullie nodig hebben. Prijzen zijn afhankelijk van het programma, het aantal personen en van de locatie. We denken graag met je mee, zodat we een voor jullie passend programma kunnen ontwikkelen. Heb je interesse? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.