Braindump: nooit meer teveel!

Braindump

Ken je dit? Altijd zoveel te doen, waardoor je steeds achter de feiten aanloopt. Daardoor slaap je minder goed, ben je prikkelbaar en niet meer je leuke, gezellige en energieke zelf. Je hebt te vaak, te veel en te lang last van stress. Conclusie: het is allemaal te veel! En dit overkomt je vast vaker, omdat je een patroon hebt ontwikkeld dat maakt dat het je regelmatig teveel wordt. Met regelmatig een braindump voorkom je voorgoed dat het je teveel wordt.

Braindump

Via de volgende stappen gaat het jou lukken om voorgoed te voorkomen dat het je teveel wordt. Kijk ook eens deze video.

Eerste hulp

Eerste hulp eerst! De braindump, een grote schoonmaak voor je hoofd. Zet alles wat je bezig houdt op papier. Maak een lijst van de dingen die je nu bezighouden, waar je aan moet denken, wat je niet mag vergeten. Alles!

Top 3

Loop de lijst door en kijk dan alleen naar de belangrijke punten op de lijst. Wat is de top 3 van de meest dringende, belangrijke zaken? Alleen die dingen waar je je echt mee moet bezighouden. De rest kan je voor nu vergeten. Laat gaan en je krijgt direct weer ruimte! Dat is ook zelfzorg.

Kan het anders?

Loop je lijst nog eens door. Wat kan je laten gaan? Wat kan je aan een ander overlaten? Kan je zaken misschien temporiseren of stoppen? Wat kan je in je dagelijkse routine aanpassen? Kan je je bepaalde gewoonten aanpassen?

Patronen doorbreken

Wil je voorgoed je patronen doorbreken? Zet dan een stap terug. Neem de tijd voor jezelf (hoe moeilijk ook) om te kijken naar wat er precies gebeurde in je leven waardoor je je nu voelt als een elastiekje dat op het punt van breken staat. Wat is het patroon? Is het een gebrek aan het stellen van grenzen? Vind je het moeilijk om prioriteiten te stellen? Zorg je onvoldoende voor jezelf? Wees eerlijk naar jezelf en vraag eventueel hulp.

Plan

Heb je je overzicht en ben je echt eerlijk geweest? Zet dan de stappen die nodig zijn om het anders te doen. Maak een plan, schakel hulptroepen in, ga aan de slag, evalueer tussentijds of je op de goede weg bent en stel eventueel bij.

Vind je bovenstaande lastig? Neem gerust contact op. We kunnen een afspraak maken om kennis te maken en dan kunnen we samen kijken hoe ik jou verder kan helpen.